Co jest dzisiaj w menu?

Jeżeli grasz w realiach fantasy, a Twojej drużynie mistrzu gry lub nawet Tobie za opis kolacji w karczmie nie wystarczy kolejna potrawka, to znaczy, że trafiłeś idealnie! Dzisiaj przedstawiam kilka tabel z posiłkami, napitkami i innymi specjałami, którymi urozmaicisz menu każdej napotkanej karczmy, a wspomnienia spożytych tam posiłków będą miejmy nadzieję przyciągać ponownie graczy w te miejsca. Bez dalszych dyskusji - zapraszam do przeglądania losowych tabel, a dla tych, którzy chcieliby znaleźć owe tabele w jednym miejscu kieruję TUTAJ.

Posiłki według jakości

k100 Słabe posiłki Pospolite posiłki Dobre posiłki Najlepsze posiłki
01-04 Papka jęczmienna Pieczony kurczak z rzodkiewką Bekon z fasolą i gruszkami Pieczone gołębie w sosie
05-08 Gotowana kiełbasa z cebulą Paszteciki z mięsem Kasza ze szpikiem w rosole wołowym Wołowina z marchewką w sosie z brandy
09-12 Dziwne mięso ze smalcem Ciastka zbożowe z cukrem Czarny pudding z octem Wołowina z marynowaną rzepą
13-16 Kapusta z kiełbasą Rosół z kurczakiem Krwista kiełbasa i peklowana kapusta Duszona kuropatwa w imbirowym sosie
17-20 Pajda chleba z serem i cebulą Kaszanka Gotowana wołowina z jabłkami i rzepą Chlebowe pierogi w pikantnym rosole
21-24 Zsiadłe mleko Gęsie szyje z chrzanem Golonka duszona ze słodką musztardą Panierowana cielęcina z pietruszką
25-28 Boczek z cebulą Golonka z musztardą Kotlety wieprzowe z pieczonymi orzechami Głowa cielęca w sosie z soczewicy i cebuli
29-32 Zimna kiełbasa z chlebem Udka kurczaka marynowane w occie Kurze wątróbki z niebieskim serem Krowie oczy z rybimi wnętrznościami
33-36 Mleko ścięte z octem Potrawka ziołowa z ogórka Bażant w sosie winnym Pieczona kaczka z imbirem
37-40 Twarde ciastka i sos z kurczaka Jagnięcina z jabłkami Zupa mleczna z kluskami Kozie móżdżki w sosie piwnym
41-44 Zupa z soczewicy Wątroba z twarogiem Cebula smażona z serem Gęsie wątróbki z jajkami
45-48 Papka z fasoli i kawałki chleba Baranina z szałwią Stek z krwistym sosem Parowany zając z szałwią
49-52 Baranina z chrzanem Placek cebulowy Grzyby w sosie Indyk z gruszkami w zalewie
53-56 Owsianka Cebula w rosole z gęsi Chleb z orzechami w sosie winnym Świński łeb z kapustą kiszoną
57-60 Peklowany śledź z kapustą Naleśniki i smażony boczek Wieprzowina z chrzanem Gotowany łabędź z pasternakiem
61-64 Golonka Ciastka nadziewane szpinakiem Ciasto cebulowo winne Gulasz ze świńskiej szyi w piwie i musztardzie
65-68 Potrawka z wyki Ciasto z kurczakiem i burakami Kluski z wieprzowiną w sosie Smażona gęś z pieczonymi jabłkami
69-72 Pieczona fasola z wieprzowiną Kiełbasa z gotowaną cebulą Wieprzowina w gorącym cydrze Obsmażane serce wołowe z marchewkami
73-76 Kaszka z soczewicy Pieczony królik z przyprawami Baranina na tostach Obsmażana sarnina w sosie jarzębinowym
77-80 Chleb żytni i smalec Zupa z jagnięciną i rzodkiewkami Pieczona wieprzowina z kawałkami jabłek Plastry wieprzowiny w sosie winogronowym
81-84 Słone precle z musztardą Zupa z fasoli i czosnku Jajka z kiełbasą w sosie Ślimaki pieczone
85-88 Kiełbasa z chlebem Pikantne ciasto burakowe Szpinakowe kluski z czosnkiem Gulasz z cielęcych płuc i serca
89-92 Zupa z buraków i cebuli Ciasto z mięsem wołowym Gotowany królik ze szczypiorkiem Gulasz wołowy z grzybami
93-96 Pulpa z chleba Gulasz z końskiego mięsa i orzechów Cielęce kiełbasy z parzoną kapustą Prosię w rosole
97-100 Fasolowo jęczmienna zupa Gulasz z fasoli i czosnku Stek z dziczyzny z pieczonymi truflami Smażona trzustka cielęca

Jedzenie morskie i rzeczne

k100 Jedzenie nadmorskie Jedzenie rzeczne
01-04 Ubita rybo-żaba Pieczony pstrąg z kluskami serowymi
05-08 Zupa fasolowa z chlebem razowym Zupa z czarnego żółwia
09-12 Gotowane marchewki z kruchym pieczywem Karp z masłem i czosnkiem
13-16 Uwędzone mięso wieloryba Panierowana i pieczona świeża ryba
17-20 Filet z dorsza z gotowaną rzepą Rak w śmietanie z grzankami
21-24 Kraby z czosnkiem i masłem Zupa śmietanowo grzybowa
25-28 Filet z soli z burakami Kawior z kozim serem
29-32 Kawior w sosie winnym Zupa rybna z chlebem
33-36 Zupa rybna i suchary Szczupak smażony z cebulą
37-40 Smażona flądra ze śmietaną Łosoś gotowany w occie
41-44 Stek z plamiaka z ziołami Krewetki marynowane z czosnkiem
45-48 Suchary z masłem Pieczona kaczka z rzepą
49-52 Łosoś z marchewką Pieczony węgorz z burakami
53-56 Kiełbasa z wątróbek i kiszona kapusta Kiełbasa i peklowane rzodkiewki
57-60 Homar w occie Zupa z suma i pasternaku
61-64 Zupa makrelowa Zupa z okonia i kapusty
65-68 Małże w maśle Zupa szczypiorkowa z rzodkiewką
69-72 Gulasz ostrygowy i pieczony chleb Jesiotr w sosie groszkowym
73-76 Grochówka i chleb Lin z fasolką szparagową
77-80 Solona makrela z białym chlebem Pstrąg smażony z orzechami
81-84 Sardynki i chrupiące pieczywo Wędzona kiełbasa z gotowaną kapustą
85-88 Zupa fasolowa z bekonem Potrawka z kurczaka i pasternaku
89-92 Zupa z mięsa rekina i cebuli Gotowana wieprzowina z fasolą
93-96 Parowane małże i sos śmietanowy Owsianka
97-100 Śledź w kapuście Kacze podroby z puddingiem śliwkowym

Desery i przekąski

k100 Desery i przekąski
01-04 Smażone jabłko w cieście
05-08 Jabłko pieczone na patyku
09-12 Buraki w śmietanie
13-16 Figi z płatkami owsianymi i miodem
17-20 Pudding marchewkowy
21-24 Strudel z twarogiem
25-28 Budyń
29-32 Suszone owoce z syropem cukrowym
33-36 Świeże gruszki i jabłka
37-40 Pierniczki
41-44 Ciasto agrestowe
45-48 Winogrona w sosie miodowym
49-52 Racuchy z truskawkami
53-56 Plaster miodu
57-60 Ciasteczka miodowe
61-64 Chleb z przyprawami i marmoladą
65-68 Mleko z miodem
69-72 Cukierki miętowe
73-76 Jeżyny ze śmietaną
77-80 Placek z brzoskwiniami
81-84 Pieczone gruszki
85-88 Ciasto śliwkowe
89-92 Strudel malinowy
93-96 Morele w plastrach polane śmietaną
97-100 Słodki chleb polany syropem cukrowym

Napitki

k100 Typowe napitki Nietypowe napitki
01-04 Ale z jajkami Jabłkowa brandy
05-08 Sok z moreli Jagodowa brandy
09-12 Herbata z kaszy Ciemne mocne piwo
13-16 Gorzkie ale Wino Bordelaux
17-20 Ciemne ale Brandy
21-24 Cydr Brandy z mlekiem
25-28 Piwo ciemne Bretońska brandy
29-32 Piwo imbirowe Bretońskie wino musujące
33-36 Mleko kozie Krasnoludzkie ciemne ale
37-40 Sok winogronowy Krasnoludzki stout
41-44 Mleko z miodem Nalewka lawendowa
45-48 Gorąca woda Wino morwowe
49-52 Lager Grzane wino
53-56 Kobyle mleko Sok brzoskwiniowy
57-60 Miód pitny Porto
61-64 Mleko z jajkami Wódka zbożowa
65-68 Jasne ale Czerwone piwo
69-72 Jasne piwo Whisky
73-76 Czerwone wino Sherry
77-80 Białe wino Wino z przyprawami
81-84 Kompot wiśniowy Stout
85-88 Kompot porzeczkowy Czerwone wino tileańskie
89-92 Lawendowa nalewka Wódka
93-96 Przyprawiona woda z miodem Rum
97-100 Napar ziołowy Wino z jajkami

Skomentuj jako pierwszy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.